Meteen naar de inhoud

Waar ik me mee bezig houd

KWALITEIT & SPECIALISATIE

Ik begeleid mensen met overgewicht en ondergewicht, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk, Diabetes Mellitus, darmklachten, jicht, chronische obstructieve longziekten, voedselallergie of ziekten aan de organen. Ik ben ook bekend met het FODMAP dieet bij PDS.

Wat kan ik nog meer voor u betekenen?

Daarnaast begeleid ik graag bij een verantwoorde kindervoeding, voeding bij zwangerschap of een vegetarische voeding. Ook andere vragen over voeding zie ik als een uitdaging! Tevens maak ik vaak gebruik van het koolhydraatarme of beperkte dieet of vastenmethode als reguliere voedingsadviezen niet meer het gewenste resultaat geven.

Maatwerk

Een nieuwe levensstijl ontwikkelen is een behoorlijke uitdaging. In de media wordt veel gepubliceerd over wat gezond is. Echter, veel methoden zijn niet voldoende onderzocht of bewezen.

Als diëtist werk ik evidence based, dit betekent dat ik alleen werk met adviezen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Ik lever hierbij maatwerk: immers niemand is hetzelfde. Tevens zal ik met u bespreken hoe we eventuele achterliggende problemen kunnen oplossen. Emotie-eten kan bijvoorbeeld een rol spelen waardoor u wellicht meer eet dan dat u van tevoren bedacht had. Om hiermee aan de slag te gaan maak ik gebruik van een stappenplan om uw eigen gedrag te herkennen en nieuw gedrag te oefenen. Ik ben van mening dat het vergroten van uw eigen kracht en zelfvertrouwen essentieel is in het slagen van de behandeling.

Het draait niet alleen om het geven van gezonde voedingsrichtlijnen, maar ook een verandering in gedrag. Hierbij begeleid ik u graag. Samen zoeken we naar een oplossing die het beste bij u past, u bent immers degene die uiteindelijk aan de slag gaat met het advies!

U kunt bij mij terecht voor alle vragen en problemen rondom voeding. Loopt u vast omdat u:

Alle diëten al gevolgd heeft maar u zit nog steeds niet op uw gewenste gewicht?
U niet meer weet wat gezonde voeding is en u hoort tegenstrijdige berichten om u heen?
U al jaren allerlei klachten heeft rondom uw gezondheid en u vermoedt dat voeding hierin een rol kan spelen?

Dan kan DCN Voedingsadvies u helpen om u doel te bereiken.

Het kan ook zijn dat u uw voeding moet aanpassen om medische redenen. Als diëtist ben ik bevoegd om u te helpen bij zowel dieetadviezen als voedingsadviezen. Het verschil tussen een voedingsadvies en een dieetadvies is dat dieetadviezen worden gegeven ten behoeve van medische aandoeningen. Dit mag alleen een diëtist doen en daarom heb ik ook een beschermde titel omdat ik de vierjarige opleiding tot diëtist gevolgd heb.